Bitcoin madenciliği insanların kendi Bitcoinlerini üretebilmesidir. Yani altın aramasının modern zamana uyarlanması denilebilir. Bitcon madenciliği sisteminde kişiler bilgisayarlardan bazı işlemler yürüterek, birtakım matematiksel problemleri çözmesi gerekiyor. En basit anlatımıyla açıklayacak olursak, yapılan işlemlerin karşılığı olarak belirli bir miktarda Bitcoin piyasaya sürülerek kişinin kullanımına özgüleniyor. Burada matematik problemlerinden kasıt kareköklü, kesirli, bölmeli, çarpmalı işlem yapması değil. Bitcoin madenciliği Windows, Macintosh gibi sistemlerdende olmuyor. Bunun için çok önemli, büyük donanımlar, yazılımlar ve sistemler gerekiyor. Bunu yapmak da çok zor, karmaşık ve kapsamlı kodlardan oluşuyor. Problemin zorluğu da otomatik olarak değişiyor.
Bu şekilde Bitcoin kullanan herkes Bitcoin bankasının küçük bir parçası haline geliyor. Bu aslında hem Bitcoin aramaya, hem de Bitcoin kullanmaya iten bir sisteme dönüşüyor. Bunun yanında bu para birimi istenildiği zaman da basılmıyor. Yani bu veriler de sonsuz değil. Bir noktaya geldiğinde duracak. 2140 yılına kadar bu rakamın 21 milyon olacağı ve o zaman biteceği hedefleniyor. Böyle sistematik bir şey nasıl insan tarafından öngörülebilir de yapılır? Sorusu insanlar tarafından çok konuşuldu. Hatta çeşitli teoriler ortaya atılmıştır.
Sınırlı Süreli
Huobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.
BİTCOİN’İN DİĞER YATIRIM ARAÇLARINDAN FARKI
Yukarıda bahsettiğimiz gibi Bitcoin hakkında birçok şey konuşulmuştur. Bu konuşulanlardan biri ise bu sistemi yapay zekanın üretmiş olduğuydu. Çünkü insan yapımı her şeyde bir sorun mutlaka oluyordu. Fakat bu sistemde hiçbir sorun bulunamadı. 2008’de Dan Kaminsky ismindeki hackleme türü şeyler yapıp, çok büyük güvenlik açıklığı bulan önemli bilgisayar uzmanı, yazılımcı ve hacker, Bitcoini de inceledi. Fakat başarılı olamadı. Sistem tarafından saldırısı her seferinde etkisiz hale getirildi sistem. Dan, “Hayatımda böyle bir kod altyapısıyla hiç karşılaşmadım” diyerek şaşkınlığını ortaya koydu. Bitcoin’in; sahtesi yapılabilen, ani değişim gösterebilen, çalınabilen, kaybolabilen, değer değiştiren fiziki paradan en büyük farkı da buydu. Aynı zamanda Bitcoin’in diğer yatırım araçlarında farkını şu şekilde sıralayabiliriz:
o Dijital ve eritildikçe pek değer kaybetmeyen altın ve gümüş paralar gibi değerini gram olarak içinde taşımaz.
o Bitcoin, devletçe basılmayan ve taklit edilmesi imkansız bir para.
o Ne işlem yapılmış, kimden kime ne kadar para aktarılmış, ne kadar para üretilmiş? Hepsi şeffaf olarak insanlara sunulur.
o Gerçek parayla çok benzer özellikler taşır.
o Bitcoin’in her türlü mal ve maddi kıymeti satın alma gücü vardır.
o Üretici ve tüketicinin alışveriş yapmasına olanak sağlar.
o Yatırım ve tasarruf yapılabilir.
o Kısa vadede değil, yatırımla uzun vadede çok daha kazandıracağı büyük ihtimal olan bir yatırım aracıdır.
500+ dan Fazla Kripto Koin
Gelecek Vaad Eden Koin Listelemesi
Günlük 1-1000usd Ödüller
Binance yeni üye olan kullanıcılarına %10 komisyon indirimi sunuyor.
Geleceği Olabilecek Projeler
600+Kripto Para
Yeni Projelerin İlk Listelemesi
Yeni Coinlerde Yüksek Potansiyel
Kraken 2011 Yılından Beri En Güvenilir Borsa
Sektör Öncüsü
Hiç Hacklenmedi
Kullanışlı ve Kolay Arayüz